Darrera sessió del vídeo participatiu


En aquesta entrada comentarem la darrera sessió de vídeo participatiu que varem realitzar en les classes d'aquesta asignatura. Durant aquesta sessió tinguerem la oportunitat de visualitzar totes les produccions dels nostres companys i companyes.


Malgrat que tots partíem de la mateixa temàtica o problemàtica hi va haver molta varietat respecte a les projeccions ja que cada grup va realitzar un enfocament diferent de la immigració i la individualitat.

A partir d'aquesta visualització podriem arreplegar infinitud d'idees i conclusions, les quals volem resumir en les següents: 
  • Vivim en una societat en la que impera la discriminació i la exclusió de les persones de diferent procedència a la nostra.
  • Les actuacions discriminatòries estàn tan normalitzades que arribem a invisibilitzar-les.
  • Els prejudicis existents condicionen la nostra manera d'actuar amb aquest col·lectiu.
  • Mirem massa pel benefici propi sense interesar-nos pels demés, encara que arribem a danyar a les persones.
  • No acollim en condicions a l'altre quan és diferent a nosaltres, encara que pensem que sí. 
Resultado de imagen de integracionHem volgut destacar aquestes idees perquè considerem que la majoria de nosaltres ens podem identificar en elles en algun moment. Així que, hem aprés que som complices d'una situació de discriminació invisible que té conseqüències molt negatives i que, per tant, a partir d'ara deurem de ser complices dels resultats contraris, és a dir, d'aquells que milloren la situació de vida d'aquestes persones que arriben al nostre pais amb l'esperança de millorar la seua qualitat de vida.


Miriam, Hector i Laura. 

Comentarios