Taller vídeo participatiu

Resultado de imagen de video participativoEl video participatiu és una tècnica de la metodologia investigació-acció-participativa (IAP), la qual es constitueix d'un conjunt de pràctiques i relacions utilitzades per a identificar les necessitats d'una comunitat o els problemes socials.

Segons White el video participatiu és una ferramenta poderosa per a "posar a l'individu en relació amb la seua comunitat, per a que siga conscient de les seues necessitats i de les del grup i tinga un potencial per a generar canvis personals, socials, politics i culturals".

Què és el video participatiu?


Respecte a allò que tractarem durant les sessions de l'assignatura, és a dir, els tallers de video participatiu, els estructurarem en tres sessions, de les quals ja hem realitzat la primera.

Durant aquesta sessió hem decidit entre tots aquella problematica que tractarem en comú, en concret, seràn dues: el racisme i l'individualisme. Després hem format els grups, d'uns sis o set membres cadascu, aquestes seràn les persones amb les que treballarem al llarg de les tres sessions. Una vegada configurat el grup hem llegit les instruccions de la primera fase, les quals ens han fet determinar qui serà l'operador/a de càmera, el controlador/a de temps i quins seran els personatges. Després hem triat el gènere i el títol de manera democràtica, i hem elaborat el guió segons les indicacions pautades.

Això és tot fins ara, més endavant anirem contant segons avancem en les següents sessions d'aquest taller de video participatiu.

Laura, Miriam i Hector.



Comentarios