Ferramentes d'acció social

Una bona ferramenta per fer visible l’acció social son les activitats culturals i artístiques, ja que tenen una funció integradora i relacional, a més poden servir com a espai d’exploració, reflexió, comprensió i transformació de la realitat. Com a exemple de tot això vos parlarem de tres documentals.


Amb altres ulls

En aquest projecte es un intenti de canvi en la forma d’observar al mon tant de les persones immerses al projecte com de la gent de fora cap al col·lectiu. Afavoreix el coneixement sobre ells mateixos produint-se una sèrie de canvis a nivell personal com a nivell grupal entre ells alhora de compartir i dialogar.





Ateneu 9 barris

Es tracta de un centre social del districte de nou barris, des de el seus inicis té una gran unió amb el mon del circ i en aquest mon es treballa la interacció i la inclusió de totes les persones, es tracta de un cirsc on no existeix cam exclusió i que tot el món pot trobar el seu lloc.



Piezas (o una parte de mi ser) 

En aquest es tracten les vivències de persones internes a la presó de Picassent. Aquesta es una manera de demostrar que a pesar de tot son persones, parlen de com se senten dins i les situacions que han de viure. Però també te una part molt important aquest documental, ja que es una manera de expressar fora el que volen contar, lis dona la possibilitat de fer escoltar la seua veu a gent que no està dins amb ells.


Aquests videos ens han ajudat a crear una opinió sobre aquesta forma de treballar.   En la nostra opinió, pensem que les ferramentes d’acció social son essencials alhora de treballar en grups o col·lectius de persones en risc d’exclusió, ja que afavoreixen la unió entre ells, la cooperació, el sentiment de pertinença de grup, el pensar en els altres, però també en tu mateix. A més, augmenten les ganes de treballar i es desenvolupa la part artística dels membres, on juga un paper important la creació, que a la vegada serveix per poder modificar la forma d’afrontar-se a diferents necessitats o problemes del futur.

Miriam, Héctor y Laura

Comentarios