Ateneu Popular 9 Barris



Hola, Bon día! Hui anem a parlar-vos sobre l'Ateneu Popular 9 Barris.

És un centre socio-cultural públic que funciona segons el model de gestió comunitària; el qual neix de l’ocupació veinal l’any 1977 d’una planta asfàltica que es va construir entre els barris de Roquetes i Trinitat Nova. Recuperant la idea de la cultura, la intervenció i la vinculació amb el territori aposta per ser un projecte que contribueixi a la transformació social.



Des de l’Ateneu es desenvolupen activitats culturals, educatives i processos socials orientats per valors/criteris com:








Pel que fa al terreny artístic, l'Ateneu Popular 9 Barris pretén potenciar la creació des d'una òptica nomercantilista i compromesa socialment, sempre des de la qualitat artística. Amb especial cura i atenció a les disciplines vinculades al món del circ del qual se sent part des de la seva creació.

En l’àmbit de la programació i difusió cultural… L’Ateneu es compromet a acostar propostes als barris, potenciar cultures emergents, afavorir l'exhibició de projectes culturals de territori i ciutat, mantenint l’equilibri entre programacions de diferents perfils amb una política de preus adequada a cada espectacle.

En el context socioeducatiu, pretén afavorir el compromís social i solidari entre els/les ciutadans i els seu esperit crític, mitjançant els valors i formació que proporciona el Circ Social com a eina educativa, element definidor del projecte Ateneu des dels seus inicis.

Com a part del teixit associatiu i dels moviments socials de Barcelona, l’Ateneu també recolzarà propostes que enforteixquen aquest vincle i ajuden a tirar endavant projectes des d’un punt de vista transformador i solidari.

                                                                                                                            Héctor, Laura i Miriam.


Comentarios