¡SIEMPRE LISTOS!

Resultado de imagen de movimiento scoutEl moviment scout va ser fundat per Sir Rober Steaphenson Smith Baden Powell of Giwells l’any 1907, el seus inicis tenien gran relació amb el moviment militar, però poc a poc, es va apartar d’aquesta causa i va començar a tindre una gran repercussió a nivell mundial i es van crear diferents grups.

El diccionari de la Real acadèmia Espanyola defineix el escoltisme com: 

Movimiento de juventud que pretende la educación integral del individuo por medio de la autoformación y el contacto con la naturaleza".

En la nostra opinió pense que aquesta definició es prou incompleta, deixa de banda el paper que va tindre el fundador i el paper que dormen actualment els educadors i els educands. Tracta una pedagogia de valors, segons les seues capacitats es van adaptant en les edats dels xiquets, tracta d’educar amb uns valors i principis a través del joc i la natura com a principal objectiu.  D’altra banda, la practica del escoltisme te present desenvolupar de manera integral les possibilitats físiques, socials, emocionals, intel·lectuals, espirituals com persones i ciutadans responsables, membres actius de la seva comunitat i partícips de la mateixa. 
Els principis més importants per al moviment scout son l’autosuperació individual i grupal, el ciutadà de la natura, el  sentiment del companyerisme  i el compromís. 
Resultado de imagen de movimiento scoutEls scouts estan repartits per el món, en diferents països, però tenen una sèrie de característiques que els uneix, com per exemple, la simbologia de la flor de lis, el lema “siempre listos” (be prepared), la promesa scout com a forma de compromís i la salutació amb la mà dreta. 
Per aquestes raons, pensem que aquest tipus d’associació pot ser un bon clima per fer participar a la nostra societat, de diferents edats, des de els 5 anys, ja que pots formar part de diferents etapes, com educand fins als 21 anys o com a scouter (monitor) i a més com a comitè, aquest últim grup s’encarrega de l’organització del grup. L’única condició per poder participar en un grup scout es una assistència de manera voluntària, ja que quan alguna cosa comença a ser obligatòria perd totalment l’essència.  


Miriam, Laura i Héctor.

Comentarios